Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 3-12-2022

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑΜΕΑ το Δεκέμβριο του 1992 한컴오피스 맥 다운로드. Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία 웨이보 동영상 다운로드.

Το σχολείο μας, που είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένο σε θέματα αναπηρίας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,  τίμησε τη συγκεκριμένη μέρα x32dbg. Οι μαθητές αποσαφήνισαν τον ορισμό των ΑΜΕΑ και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους στην ελληνική κοινωνία. Η αναγκαιότητα δημιουργίας εκπαιδευτικών συστημάτων που βασίζονται στις αρχές της ενταξιακής/συμπεριληπτικής εκπαίδευσης αποτελεί πλέον διεθνές πρόσταγμα 다운로드. Σε αυτό το πλαίσιο, με αφορμή τη σημερινή ημέρα σχολεία από όλη τη χώρα ενώνουν τις φωνές τους για να υψώσουν ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού 게토 골드.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της ημέρας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας,  σήμερα Παρασκευή 09/12/2022 πραγματοποίησαν μια σειρά από όμορφες και συνάμα διδακτικές δράσεις με την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού της Γ’ τάξης, Στέλλας Λοκοβίτη και την εκπαιδευτικό (ΖΕΠ) Αναστασίας Βεργοπούλου 윈도우 10 1803 업데이트 다운로드.

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν πολύ όμορφα βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία :

 

 

Στη συνέχεια ακολούθησε προβληματισμός και συζήτηση στην τάξη και τέλος τα παιδιά μας για μία ακόμη φορά μας εντυπωσίασαν με τις όμορφες δημιουργίες τους, καθώς δημιουργήσαμε ένα δέντρο με το αποτύπωμα όλων των παιδιών, συμβολίζοντας ότι είμαστε όλοι ΙΣΟΙ 미국 토크쇼 다운로드.

Μετά την ενημέρωση εντός της τάξης, τα παιδιά βγήκαν έξω και προσπάθησαν μέσα από το παιχνίδι να αντιληφθούν πως αισθάνονται τα άτομα με αναπηρία, προσαρμόζοντας το σώμα τους σε αντίστοιχες καταστάσεις (βόλεϊ στα γόνατα -κλείσιμο ματιών και διαδρομή μετ’ εμποδίων με τη βοήθεια συνοδού) 다운로드.

Για μία ακόμη φορά έγινε βίωμα σε όλους μας ότι η ευαισθησία και η συνειδητοποίηση της ευθύνης που πρέπει να έχουμε όλοι μας απέναντι σε κάθε άνθρωπο, πολίτη, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στην εξέλιξη μιας υγιούς κοινωνίας όπου οι πράξεις του καθενός από εμάς επηρεάζουν ολόκληρο το σύμπαν 다운로드.

«Ναι, ο Παράδεισος δεν ήταν μια νοσταλγία.
Ούτε, πολύ περισσότερο, μια ανταμοιβή 윤고딕 350 다운로드.
Ήταν ένα δικαίωμα»
.

Οδυσσέας Ελύτης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *