ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 27 Σεπτεμβρίου δράσεις σχετικές με το θέμα της ημέρας «Αγαπώ τον αθλητισμό, αγαπώ την υγεία μου»

Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν σχετικά με την συμβολή της άθλησης στη διατήρηση της υγείας μας, σωματικής, ψυχικής και πνευματικής, αθλήθηκαν κάτω από τις οδηγίες του γυμναστή μας κ. Πάρη και κατασκεύασαν ομαδικά αφίσες που προτρέπουν στην άθληση.

 

6η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Την προσεχή Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, δεν θα γίνουν μαθήματα καθώς το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εναρμονίσει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες: βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά – ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Οι μαθητές του σχολείου μας θα έρθουν χωρίς τσάντες, με αθλητική ενδυμασία και θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δράσεις που θα διοργανώσει ο γυμναστής μας κ. Μπεληγιάννης.

Προηγουμένως θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τον ρόλο της άθλησης στην υγεία μας.

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2019

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-20.

Ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΑΥΛΗΣ

Καταφέραμε φέτος με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και της ζωγράφου μας της κ. Ζάνα να διακοσμήσουμε την αυλή του σχολείου μας για να παίζουν και να χαίρονται οι μικροί μας μαθητές.

»Το Όνειρο του Ελύτη»

Οι μαθητές του σχολείου σας αποχαιρετούν με πολλή μουσική και χορό. Εκπαιδευτικοί και μαθητές συνεργάστηκαν ετοιμάζοντας ένα αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Στο τέλος της γιορτής, αποχαιρετήσαμε τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης με αναμνηστικά δώρα και ένα βίντεο με φωτογραφίες από τα σχολικά τους χρόνια. Συγχαρητήρια σε όλους για την ωραία καλοκαιρινή παράσταση. Καλό καλοκαίρι!

Γίνομαι φίλος με τη θάλασσα!

Ευχαριστούμε πολύ το λιμενικό σώμα που επισκέφθηκε το σχολείο μας για να ενημερώσει τους μαθητές για τους κινδύνους που συναντάμε στη θάλασσα και πως θα τους αποφύγουμε.