Εγγραφές 2023-2024

Από 1 έως 20 Μαρτίου 2023 γίνονται οι εγγραφές της Α’ τάξης για το σχολικό έτος 2023-2024 για μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως και 31-12-2017 다운로드. Πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο του σχολείου. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας Richcopy download.
  • Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται 심심타파 다운로드.
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας 영화 악질경찰 다운로드.
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό 다운로드.
  • Προσωπικά στοιχεία (email. σταθερό και κινητό τηλέφωνο…).

«Σερφάρισμα» στη πληροφορία.

Είναι πλέον αποδεκτό πως η σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο γίνεται ολόενα και στενότερη 뿔레전쟁. Στο «χτίσιμο» αυτής της σχέσης η εκπαίδευση έχει σημαντικό ρόλο, ώστε οι μαθητές να μπουν σταδιακά στην κοινωνία της «πληροφορίας» 다운로드. Γι’ αυτό κι εμείς προσπαθούμε με διάφορες δράσεις, αλλά και με συστηματική συζήτηση, να δείξουμε στα παιδιά τρόπους για ασφαλές και ορθολογικό…σερφάρισμα 다운로드.

Έτσι, οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου, από την κοινωνική λειτουργό του σχολείου μας, Χρύσα Αμβροσιάδου 다운로드.

 

 

Οι περισσότεροι από αυτούς έμοιαζαν να γνωρίζουν αρκετούς από τους κινδύνους, χωρίς όμως να έχουν βαθιά επίγνωση για το τί επιπτώσεις θα μπορούσαν να επιφέρουν 다운로드. Έπειτα από εποικοδομητικές συζητήσεις των μαθητών με την κοινωνική λειτουργό, φάνηκε πως, στο τέλος της παρουσίασης, τα παιδιά αναγνώρισαν λάθη που έκαναν μέχρι τώρα κατά τη χρήση του διαδικτύου 다운로드. Μάλιστα, «υποσχέθηκαν» πως θα εφαρμόσουν στην πράξη όσα άκουσαν, ώστε να προχωρούν με πιο ασφαλή βήματα στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας 줌비니 다운로드!

Η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Τα βιβλία αποτελούν ένα βασικό εργαλείο στη μάθηση και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, μιας και ο κύριος στόχος του βιβλίου είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ανάγνωσης και της γραφής Ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για την παρακίνηση των μαθητών να ασχοληθούν με το βιβλίο είναι η ύπαρξη δανειστικής βιβλιοθήκης στο σχολείο 퀸 전집 다운로드. Με τη δημιουργία ενός φιλικού και ευχάριστου περιβάλλοντος χώρου, η βιβλιοθήκη μπορεί να καταστεί πόλος έλξης των μαθητών του σχολείου, όπου η απόκτηση νέων γνώσεων θα γίνεται με ευχάριστο και πρωτότυπο τρόπο 다운로드.

 

 

Σκοπός της δημιουργίας και οργάνωσης της σχολικής βιβλιοθήκης είναι μέσω ενεργητικών μεθόδων διδασκαλίας να καλλιεργηθούν δεξιότητες αυτόνομης μάθησης, να εμπνεύσει τους μαθητές για αναζήτηση και επεξεργασία της γνώσης, να εμπνεύσει πνεύμα συνεργασίας, αλληλεπίδρασης, επικοινωνίας και αποδοχής της διαφορετικότητας 잘 지내줘 mp3 다운로드.

 

 

 

 

 

 

 

«Το διάβασμα είναι όπως η τροφή και το νερό vmware ubuntu. Το πνεύμα που δεν διαβάζει χάνει βάρος, όπως ένα σώμα που δεν τρώει»

Βίκτωρ Ουγκώ

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας!!

Την  τελευταία μέρα, πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, και έπειτα από δύο χρονιές αποχής από τα δρόμενα λόγο Covid, μαθητές και μαθήτριες ήρθαν στο σχολείο με ιδιαίτερη ανυπομονησία  για την χριστουγεννιάτικη γιορτή 2019 클럽노래 다운로드. Μαζί τους ήρθαν γονείς, γιαγιάδες, παππούδες και συγγενικά πρόσωπα.

Για τρεις εβδομάδες τα παιδιά εργάζονταν σκληρά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, μαθαίνοντας κείμενα και τραγούδια 다운로드. Το θέμα και η σύνθεση της χριστουγεννιάτικης γιορτής ήταν αποτέλεσμα πολλών συσκέψεων από την πλευρά των δασκάλων αλλά και συνεργασίας με τους μαθητές 카카오 피시 다운로드.

Η γιορτή ξεκίνησε με την Α’ – Β’ τάξη να μας παρουσιάζουν το έργο του Ευγένιου Τριβιζά,  «Φρικαντέλα, η Μάγισσα που Μισούσε τα Κάλαντα» 윈도우10 rs2 iso 다운로드. Στη Φρικαντέλα δεν αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα μισεί τα κάλαντα 페이트 스테이 나이트 다운로드. Έτσι, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών 다운로드. Τους κλέβει τις φωνές και τις φυλακίζει σε μπαλόνια. Τα παιδιά, όμως, αποφασισμένα να βρούνε τις χαμένες τους φωνές, βάζουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο 미니탭 무료 다운로드. Έτσι ξεκινάει μια σειρά από συναρπαστικές περιπέτειες.

Στη συνέχεια οι καλεσμένοι μας παρακολούθησαν τους μαθητές της Ε’ – Στ’ τάξης να τραγουδάνε το Μικρό Τυμπανιστή παίζοντας μεταλλόφωνο ros download.

Η γιορτή συνεχίστηκε με την θεατρική παράσταση της Γ’ – Δ’ δημοτικού, οι οποίοι μας παρουσίασαν ένα παραμύθι του Sallens Ruben, «Μια ξεχωριστή μέρα του Μπάρμπα Πανώφ». Ο μπαρμπα-Πανώφ ήταν ένας γέρος τσαγκάρης, ζούσε φτωχά και δεν είχε πια κανέναν κοντά του 다운로드. Είναι βράδυ παραμονής Χριστουγέννων. Ο μοναχικός ηλικιωμένος τσαγκάρης, μπαρμπα-Πανώφ, κατεβάζει από το ψηλό ράφι το παλιό καφέ βιβλίο, κάθεται στην αναπαυτική πολυθρόνα του και αρχίζει να διαβάζει 김종욱 찾기 영화. Διαβάζει από το βιβλίο την ιστορία της γέννησης του Χριστού, την ιστορία δηλαδή των Χριστουγέννων. Καθώς διαβάζει, διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό του. Πόσο θα ήθελε να πρόσφερε ο ίδιος καταφύγιο στον Ιωσήφ, τη Μαρία και τον νεογέννητο Χριστό!  Είναι ανήμερα των Χριστουγέννων και ο μπαρμπα – Πανώφ περιμένει Τον επισκέπτη. Περνά η μέρα χωρίς να τον δει και απογοητεύεται. Όμως ο Χριστός ήταν εκεί και η ευτυχία επιστρέφει.

Έπειτα τα παιδιά τις Ε’ – Στ’ τραγούδησαν το «Πάει ο παλιός ο Χρόνος», όλοι μαζί αγκαλιασμένοι, όπου λίγο πολύ σιγοτραγουδούσαν και κάποιοι από τους καλεσμένους. Ακολούθησαν χαρούμενες στιγμές με φωνές, γέλια και ευχές και μοιράστηκαν στα παιδιά δώρα από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας.

 

 

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους , που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Ευχόμαστε καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλες τις οικογένειες.

 

 

 

Διοργανωτές εκδήλωσης:

«Φρικαντέλα, η Μάγισσα που Μισούσε τα Κάλαντα» : Τιχάλα Χριστίνα (Β’ Δημοτικού) – Φωτοπουλου Ξένια (Α’ Δημοτικού)

Χορωδία : Συνόδου Μαριάννα (Ε’ – Στ’ Δημοτικού)

«Μια ξεχωριστή μέρα του Μπάρμπα Πανώφ» : Ισαακίδου Παρασκευή (Δ’ δημοτικού) – Λοκοβίτη Στέλλα (Γ’ δημοτικού) – Βεργοπούλου Αναστασία (τμήμα ΖΕΠ)

 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Β Γυμνάσιο Θηλέων Αθηνών (Μαράσλειο) Απόφοιτες: 2012

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, διοργάνωσε εχθές στο χώρο του σχολείου μας το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο bazaar 다운로드.

Τα παιδιά και οι δάσκαλοι, δημιούργησαν με έμπνευση και αγάπη, μικρές και μεγάλες δημιουργίες 다운로드. Οι γονείς για άλλη μια χρονιά, στήριξαν το σχολείο με τη προσέλευση τους, όπως φυσικά και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 다운로드.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ – ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

anekdota xristougenon

Arvore de Natal Animada | Árvore de natal gif, Gif feliz natal, Natal fantástico


Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 3-12-2022

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑΜΕΑ το Δεκέμβριο του 1992 한컴오피스 맥 다운로드. Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία 웨이보 동영상 다운로드.

Το σχολείο μας, που είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένο σε θέματα αναπηρίας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,  τίμησε τη συγκεκριμένη μέρα x32dbg. Οι μαθητές αποσαφήνισαν τον ορισμό των ΑΜΕΑ και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους στην ελληνική κοινωνία. Η αναγκαιότητα δημιουργίας εκπαιδευτικών συστημάτων που βασίζονται στις αρχές της ενταξιακής/συμπεριληπτικής εκπαίδευσης αποτελεί πλέον διεθνές πρόσταγμα 다운로드. Σε αυτό το πλαίσιο, με αφορμή τη σημερινή ημέρα σχολεία από όλη τη χώρα ενώνουν τις φωνές τους για να υψώσουν ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού 게토 골드.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της ημέρας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας,  σήμερα Παρασκευή 09/12/2022 πραγματοποίησαν μια σειρά από όμορφες και συνάμα διδακτικές δράσεις με την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού της Γ’ τάξης, Στέλλας Λοκοβίτη και την εκπαιδευτικό (ΖΕΠ) Αναστασίας Βεργοπούλου 윈도우 10 1803 업데이트 다운로드.

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν πολύ όμορφα βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία :

 

 

Στη συνέχεια ακολούθησε προβληματισμός και συζήτηση στην τάξη και τέλος τα παιδιά μας για μία ακόμη φορά μας εντυπωσίασαν με τις όμορφες δημιουργίες τους, καθώς δημιουργήσαμε ένα δέντρο με το αποτύπωμα όλων των παιδιών, συμβολίζοντας ότι είμαστε όλοι ΙΣΟΙ 미국 토크쇼 다운로드.

Μετά την ενημέρωση εντός της τάξης, τα παιδιά βγήκαν έξω και προσπάθησαν μέσα από το παιχνίδι να αντιληφθούν πως αισθάνονται τα άτομα με αναπηρία, προσαρμόζοντας το σώμα τους σε αντίστοιχες καταστάσεις (βόλεϊ στα γόνατα -κλείσιμο ματιών και διαδρομή μετ’ εμποδίων με τη βοήθεια συνοδού) 다운로드.

Για μία ακόμη φορά έγινε βίωμα σε όλους μας ότι η ευαισθησία και η συνειδητοποίηση της ευθύνης που πρέπει να έχουμε όλοι μας απέναντι σε κάθε άνθρωπο, πολίτη, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στην εξέλιξη μιας υγιούς κοινωνίας όπου οι πράξεις του καθενός από εμάς επηρεάζουν ολόκληρο το σύμπαν 다운로드.

«Ναι, ο Παράδεισος δεν ήταν μια νοσταλγία.
Ούτε, πολύ περισσότερο, μια ανταμοιβή 윤고딕 350 다운로드.
Ήταν ένα δικαίωμα»
.

Οδυσσέας Ελύτης

 

Η παραμυθού Ανθή Θάνου αφηγείται και ο Αλέξης Μακρής τραγουδά λαϊκά παραμύθια.

Το σχολείο μας επισκέφθηκαν σήμερα η αγαπημένη μας παραμυθού Ανθή Θάνου 다운로드.

«Ανοίξαμε» παραμύθια από τότε που οι καρκάντζαλοι, τα παγανά, παρατούσαν τα πριόνια και τα τσεκούρια τους, ανέβαιναν πάνω στη γη, πείραζαν τους ανθρώπους και τα καμώματα τους γένηκαν παραμύθια 다운로드.

Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα αφήγησης αντλείται από τις παραδόσεις τα ήθη και έθιμα του λαού μας και διανθίζεται με κάλαντα και ευχές από όλη την Ελλάδα 싸이월드 사진 전체 다운로드.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι και να γνωρίσουν τις παραδόσεις από διάφορα μέρη της χώρας μας 내 머리속의 지우개. Να ακούσουν κάλαντα από τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ικαρία, ευχές από την Αγιάσο της Μυτιλήνης μα και πειράγματα από τα Βράσταμα Χαλκιδικής 제노 포비아 다운로드.

Όλα αυτά και άλλα πολλά με την βοήθεια του Αλέξης Μακρής που τραγούδησε και συνόδευσε μουσικά την παράσταση pads logic.

Τα παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό και χαρά απόλαυσαν όμορφα παραμύθια και έτσι μπήκαμε σιγά σιγά στο πνεύμα των εορτών 다운로드.

 

Γιορτή για το Πολυτεχνείο -17 Νοεμβρίου 1973-

대황하 다운로드

Στο σχολείο μας γιορτάσαμε την επέτειο της αιματηρής εξέγερσης που έγινε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας στις 14 Νοεμβρίου 1973 και ολοκληρώθηκε λίγες μέρες αργότερα στις 17 Νοεμβρίου του 1973, με βίαιο τρόπο και με την εισβολή του άρματος (τανκ) από την κεντρική πύλη του ιδρύματος 다운로드.

Οι μαθητές , μέσα από  αφηγήσεις, ποιήματα, τραγούδια, φωτογραφίες και  ηχητικά ντοκουμέντα , πραγματοποίησαν τη σχολική γιορτή , τιμώντας τους νεκρούς του Πολυτεχνείου 한반도기 다운로드. Στη συνέχεια οι μαθητές κάνανε κατάθεση λουλουδιών στο ηρώο του χωριού μας.

Επίσκεψη στο οινοποιείο Domaine Agrovision

Στις 10 Νοεμβρίου 2022 οι Α – Β – Γ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το οινοποιείο Domaine Agrovision στην Ιερισσό 수학 영화 다운로드.

 

Πρώτη στάση μας, ήταν στη φύση και συγκεκριμένα στους αμπελώνες του κτήματος microsoft toolkit 2.5.4. Εκεί τα παιδιά είχαν χρόνο για το κολατσιό και να ακούσουν την όμορφη ιστορία για το θρόνο του Ξέρξη, από την συνοδό μας shc. Σύμφωνα με την ιστορία σε αυτό το σημείο είχε στήσει τον θρόνο του ο Ξέρξης και παρακολουθούσε την διάνοιξη της διώρυγας από την σημερινή τοποθεσία Ν 다운로드. Ρόδα – Τρυπητή .Η διώρυγα αυτή θα ένωνε τον κόλπο της Ιερισσού με τον κόλπο του Αγίου όρους και με αυτόν τον τρόπο ο Ξέρξης  θα απέφευγε τον περίπλου του Αγίου όρους,  όπου την προηγούμενη φορά είχε καταστραφεί ο περσικός στόλος ,από φοβερή τρικυμία 실생활계산기 다운로드.

 

 

 

Στη συνέχεια περπατήσαμε μέχρι το χώρο του οινοποιείου 삼성페이 apk 다운로드. Φτάνοντας στο οινοποιείο συνεχίστηκε η ξενάγηση στους χώρους του.  Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού 다운로드. Ειδικότερα πληροφορήθηκαν για τον τρύγο, την παραγωγή του μούστου, τη ζύμωση του κρασιού, τη διαύγαση, την ωρίμανση και την εμφιάλωση 2ne1 아파.

Στο τέλος τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο κελάρι για να δουν τη διαδικασία που ακολουθείται πριν την μεταφορά του κρασιού στα μαγαζιά προς πώληση 다운로드.

Πριν αποχωρήσουμε από το χώρο, δόθηκε στους μικρούς μας μαθητές, έντυπο υλικό που είχαν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν και να κάνουν χειροτεχνίες, χρησιμοποιώντας κρασί για χρώμα και φελλό για πινέλο 포토스케이프 한글버전 다운로드. Ήταν μια χαρούμενη, επιμορφωτική και δημιουργική ημέρα σε έναν πανέμορφο και καλά οργανωμένο χώρo.


.


 

 

 

Ευχαριστούμε θερμά το οινοποιείο Domaine Agrovision και τους ανθρώπους του, που μας φιλοξένησαν.

 

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

 

 

Εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε για τα παιδία τις Δ’ – Ε’/Στ τάξεις του Δημοτικού μας σχολείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης consolas 다운로드.

 

Συγκεκριμένα οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στην αρχαία Θεσσαλονίκη τον καιρό της πανδημίας» το οποίο αντλώντας έμπνευση από τη σημερινή πανδημία, μετέφερε τα παιδιά στο 165μ.Χ, όταν δηλαδή έφτασε στη Θεσσαλονίκη η διαβόητη «Επιδημία των Αντωνίνων» 네이버 미디어 플레이어.

Η ξενάγηση μας, ξεκίνησε από το ισόγειο όπου είδαν από κοντά αρχαία αγγεία, αγάλματα και άλλα πολλά εκθέματα που τους εντυπωσίασαν 폭렬닌자 고에몬 다운로드.
Στη συνέχεια, ο ξεναγός μας , προσκάλεσε στα παιδιά να πάρουν μέρος σε ένα παιχνίδι ρόλων και ανακάλυψης, με τη βοήθεια καρτών και φωτογραφιών ορισμένων εκθεμάτων του Μουσείου, έτσι ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την τότε εποχή και τον τρόπο ζωής 푹tv 다운로드. Εξερεύνησαν και μάθανε πτυχές για την καθημερινή ζωή στην αρχαία Θεσσαλονίκη και προβληματίστηκαν πάνω στην ανάγκη άσκησης της ατομικής ευθύνης και του ορθολογισμού για την αντιμετώπιση επιδημιών και κρίσεων κάθε είδους, βρήκαν ομοιότητες και διαφορές αντιμετώπισης της αρχαίας πανδημίας με τη σημερινή και συζητήσαμε τον σωστό τρόπο αντιμετώπισής της.


 


Συμμετέχοντας ενεργά τα παιδιά κέρδισαν μια πολύ δημιουργική και ευχάριστη εκπαιδευτική εμπειρία.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.