Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

 

 

Εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε για τα παιδία τις Δ’ – Ε’/Στ τάξεις του Δημοτικού μας σχολείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης consolas 다운로드.

 

Συγκεκριμένα οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στην αρχαία Θεσσαλονίκη τον καιρό της πανδημίας» το οποίο αντλώντας έμπνευση από τη σημερινή πανδημία, μετέφερε τα παιδιά στο 165μ.Χ, όταν δηλαδή έφτασε στη Θεσσαλονίκη η διαβόητη «Επιδημία των Αντωνίνων» 네이버 미디어 플레이어.

Η ξενάγηση μας, ξεκίνησε από το ισόγειο όπου είδαν από κοντά αρχαία αγγεία, αγάλματα και άλλα πολλά εκθέματα που τους εντυπωσίασαν 폭렬닌자 고에몬 다운로드.
Στη συνέχεια, ο ξεναγός μας , προσκάλεσε στα παιδιά να πάρουν μέρος σε ένα παιχνίδι ρόλων και ανακάλυψης, με τη βοήθεια καρτών και φωτογραφιών ορισμένων εκθεμάτων του Μουσείου, έτσι ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την τότε εποχή και τον τρόπο ζωής 푹tv 다운로드. Εξερεύνησαν και μάθανε πτυχές για την καθημερινή ζωή στην αρχαία Θεσσαλονίκη και προβληματίστηκαν πάνω στην ανάγκη άσκησης της ατομικής ευθύνης και του ορθολογισμού για την αντιμετώπιση επιδημιών και κρίσεων κάθε είδους, βρήκαν ομοιότητες και διαφορές αντιμετώπισης της αρχαίας πανδημίας με τη σημερινή και συζητήσαμε τον σωστό τρόπο αντιμετώπισής της.


 


Συμμετέχοντας ενεργά τα παιδιά κέρδισαν μια πολύ δημιουργική και ευχάριστη εκπαιδευτική εμπειρία.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *