Εικαστική έκθεση Ά-τοπος Μνήμη.

Οι μαθητές του σχολείου μας παραβρέθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού του Πολιτιστικού Συλλόγου Ουρανούπολης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης από τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, όπου παρουσιαζόταν η εικαστική έκθεση της Ιωάννας Ζηκίδου με τίτλο «Α-τοπος Μνήμη» 가치제안서.

 

Τα παιδιά άκουσαν και συζήτησαν με τη κ 다운로드. Ζηκίδου για το πως η ιστορία και η μνήμη διαφυλάσσονται μέσα στα ίδια τα έργα, για την πορεία των προσφύγων και την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας πατρίδας 다운로드. Εμπνεύστηκαν από τα έργα τέχνης τα οποία ήταν καθημερινά οικεία αντικείμενα όπως κόσκινα (κάποτε απαραίτητα στην καθημερινή ζωή), υλικά όπως οι βίδες και το πλέγμα (προσδίδοντας τον βιομηχανικό τρόπο ζωής) και τοπικά υλικά όπως αυγά, κλωστές και βαμβάκι που μας δείχνουν τον παραδοσιακό, φυσικό τρόπο ζωής 다운로드.

                   

 

Εν συνεχεία τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης, μέσα στο χώρο του σχολείου, εμπνευσμένα από την δημιουργό και συζήτησαν με τους δασκάλους τους, πως μέσα από το παρελθόν και τη προσφυγίνα μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα πατρίδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *