Ζωγραφικοί πίνακες, γραπτός λόγος και σχολική βία

Τα παιδιά της ΣΤ τάξης αφού συζήτησαν για τη βία και τον εκφοβισμό στο σχολείο αυτοσχεδίασαν πάνω στον ζωγραφικό πίνακα του Συμεών Σαββίδη: «Γύρω γύρω όλοι» και έγραψαν τη δική τους ιστορία για κάποια παιδιά που δέχονται εκφοβισμό μέσα στο σχολείο και διστάζουν να μιλήσουν.

Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

IMG_0425

 

Μια φορά ήταν ένα παιδάκι που το έλεγαν Παρασκευά 윈도우 adb 다운로드. Ήταν μελαχρινός και λίγο παχουλός, φορούσε γυαλιά και είχε για κατοικίδια ένα ορτύκι, μια γάτα και ένα ιγκουάνα.

Ήταν ο καλύτερος μαθητής της τάξης του, αγαπούσε το διάβασμα και όποτε τον συναντούσες ήταν χωμένος σε ένα βιβλίο 다운로드. Όταν τελείωνε το διάβασμα άνοιγε πάντα τον υπολογιστή.  Όμως όλα τα παιδιά τον κορόιδευαν.

Μια μέρα στο σχολείο τα παιδιά τον κορόιδευαν «λαδωμένο Παρασκευά» επειδή είχε μια λαδιά στα ρούχα του microsoft toolkit 2.6.4. Γι? αυτό πάντα ο Παρασκευάς κοιτούσε την ώρα και τον ουρανό και έλεγε: «Θεέ μου πόσο ανυπομονώ να τελειώσει αυτή η μέρα!»

Όταν χτύπησε το κουδούνι οι συμμαθητές του συμφώνησαν να του κάνουν μια φάρσα. Όταν λοιπόν ο Παρασκευάς άνοιξε την πόρτα της τάξης ένας κουβάς με νερό έπεσε στο κεφάλι του c# 웹 이미지. Ένιωσε πολύ άσχημα αλλά δεν μίλησε σε κανέναν. Την επόμενη μέρα τα ίδια. Του πέταξαν στα μούτρα μπαλόνια με ξίδι.

Ο Παρασκευάς ένιωθε απαίσια και τότε αποφάσισε να ξεπεράσει όλους τους φόβους του και να μιλήσει στον δάσκαλό του 다운로드. Αυτός τον άκουσε προσεκτικά και του  υποσχέθηκε ότι θα έκανε ό,τι μπορούσε. Συγκέντρωσε τότε όλα τα παιδιά και τους μίλησε για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό. Τους εξήγησε πόσο άσχημες συνέπειες μπορεί να έχει μια απλή πλάκα. Τα παιδιά τότε κατάλαβαν το λάθος τους και  αισθάνθηκαν άσχημα 다운로드. Αφού ζήτησαν συγγνώμη, έγιναν φίλοι με τον Παρασκευά και η φιλία τους κρατάει μέχρι τώρα που διαβάζουμε αυτές τις γραμμές.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ vs ΟΡΕΣΤΗ

IMG_0421

 

Σε ένα σχολείο μια φορά, να σαν κι αυτό που πηγαίνουμε κι εμείς, ήταν ένα παιδί που είχε άσχημη συμπεριφορά 카오스 맵 다운로드. Το όνομά του ήταν Οδυσσέας. Την πρώτη μέρα του αγιασμού  ήρθε ένας καινούριος μαθητής που τον έλεγαν Ορέστη. Ο Οδυσσέας δεν αγαπούσε καθόλου τα καινούρια παιδιά.

Ήδη την επόμενη μέρα ο Οδυσσέας με την παρέα του οργάνωσαν ένα σχέδιο για το πώς θα κάνουν τη ζωή του Ορέστη δύσκολη ώστε να τον αναγκάσουν να φύγει 다운로드. Έτσι άρχισαν να τον κοροϊδεύουν, να τον πιτσιλούν με νεροπίστολα   και να τον αποκαλούν γουρούνι. Του έλεγαν διάφορα ψέματα, τον έβαζαν με το ζόρι μέσα σε ρόδες και τον έκαναν βόλτες και τα βίντεο αυτά τα ανέβαζαν στο διαδίκτυο 다운로드. Μια φορά του χάρισαν ένα μπουκέτο λουλούδια και μέσα σ ? αυτό είχε μέλισσες. Αυτός τρόμαξε, το πέταξε κάτω και άρχισε να τρέχει κλαίγοντας. Μετά από λίγες μέρες πήγανε εκδρομή σε ένα μουσείο. Ο Ορέστης στεκόταν και θαύμαζε έναν μεγαλόσωμο ιππότη με γυαλιστερή πανοπλία 다운로드. Ο Οδυσσέας τον έσπρωξε κι αυτός έπεσε πάνω στον ιππότη. Ένιωσε μεγάλη ντροπή όταν είδε τη ζημιά που είχε κάνει άθελά του και τριγύρω οι συμμαθητές του να γελάνε μ? αυτόν.

Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε πως έπρεπε να μιλήσει στους γονείς του και τους δασκάλους του. Από τότε όλα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα. Μετά από πολλές ώρες και πολλές μέρες τον συνήθισαν και όλη η παρέα του Οδυσσέα πήγε με τον Ορέστη. Ο Οδυσσέας έμεινε  δυσαρεστημένος και ο Ορέστης ευχαριστημένος. Όλα τα παιδιά πιάστηκαν από τα χέρια για να παίξουν γύρω γύρω όλοι και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ…ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

IMG_0427

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου 2015, σε ΣΤ΄ΤΑΞΗ. Βάλτε σελιδοδείκτη στο σύνδεσμο.